Trebuchet

Tiedote II – ”Patch notes”

Kesäkuu koittaa kohta, ja tapahtuman valmistelu kiihtyy. Siellä täällä rakennetaan ja taiteillaan tarvikkeita, puvustusta ja pelivälineitä. Tämä tiedote keskittyy siihen, mitä muutoksia on tulossa pelisuunnittelun puolelle. Mukana on vähän muutakin.

Viime viikonloppuna lyötiin lukkoon tämän vuoden pelimekaniikkojen päälinjat ja viimeisteltiin näytössuunnitelma. Työpöydällä ovat vielä melkeinpä loppuun asti voittopisteiden ja ekonomian tasapainotus.

Päivityksiä pisteytykseen

Ryhmäpisteytystä ja sen yhteyttä armeijoiden voittopisteisiin on mietitty uusiksi sopimaan paremmin tapahtumaan, jossa ryhmiä on vähän. Ryhmien pisteet tullaan keräämään kännykällä käytettävällä lomakkeella.

Resurssipeli muuttuu

Kauppalan tarjontaa ja hopean käyttämistä on päivitetty palautteiden mukaisiksi. Hopea ja voittopisteet eivät enää liity suorasti toisiinsa. Ostettavien tuotteiden hintoja päivitetään vastaamaan palautteita. Mitään ryöstettyjä lippuja ei tarvitse lunastaa takaisin hopealla.

Karavaanien ja aarteiden merkitys ei ole resurssipelissä ainakaan aiempaa vähäisempi. Kauppalan kaarti on suurempi ja paremmin varusteltu, ja sen saattamat karavaanit kuljettavat arvokkaampia kuormia. Karavaanien vartijat voivat herätä henkiin lippupisteillä ja Kauppalassa, ja puolustavat kuljetusta niin kauan, kuin kuormaa on jäljellä. Karavaaneilla on kasvaneella pelialueella enemmän reittimahdollisuuksia.

Aarteiden löytämisen todennäköisyyteen voi vaikuttaa itse. Laajentuneelle pelialueelle mahtuu useampia aarrekätköjä, ja eräältä pelihahmolta voi hankkia näiden luo johtavia karttoja, ellei rikkauksiin törmää muuten.

Lunnaiden saaminen kustakin pelihahmosta rajataan yhteen kertaan per näytös. Hahmojen vangitseminen on hieman aiempaa haastavampaa. Lunnaat ovat vastaavasti huomattavasti suurempia. Lunnaiden saamiseksi hahmoja täytyy pitää vangittuna määrätty aika. Tänä aikana hahmon voi yrittää pelastaa. Ajoissa vapautettu hahmo palkitsee armeijansa hopealla.

Lisää tekemistä

Viime vuoden palautteissa toivottiin lisää sivutavoitteita ja lisätehtäviä. Silloin uniikkeja sivutavoitteita pelattiin yhteensä neljä kummallekin armeijalle. Loput lisäaktiviteetit liittyivät kauppakaravaanien ryöstelyyn ja aarteiden etsintään.

Nyt sivutavoitteita on luvassa moninkertaisin määrin, omat 15 kummallekin armeijalle! Olemme parhaamme mukaan kehitelleet niistä sisällöiltään monipuolisia. Lisäksi pelataan tietysti kuusi päätavoitetta per armeija. Näissäkin on panostettu uudenlaisiin ideoihin ja toteutustapoihin. Lopuista voittopisteistä kilpaillaan tutuilla peruspelin elementeillä, eli tapoilla sekä lippupisteiden ja linnoitusten hallinnalla.

Lippupisteitä voi yhä käyttää tuttuun tapaan henkiinheräämiseen, kun niihin asettaa oman lipun. Koska lippupisteitä on aiempaa enemmän, niistä käydään myös toisenlaista taistelua. Jokaisen pisteen voi merkitä omalle armeijalle myös ilman lippua siihen tarkoitetulla mekanismilla. Tällöin pisteellä ei voi herätä henkiin, mutta näin armeijalle vallatusta lippupisteestä saa voittopisteitä näytöksen päätyttyä.

Linnoitusten hallitseminen on aiempaa isompi osa peruspelin pisteytystä. Koska linnoituksia on nyt kaksi, myös pienellä lipulla vallattu linnoitus tuottaa voittopisteitä. Armeijalipulla vallatusta linnasta saa kuitenkin enemmän pisteitä, ja vihollisarmeijan alueella olevasta vielä enemmän. Linnoissa ei ole henkiinheräämiseen tarkoitettua pistettä. Niissä on ovet kuolleena poistumista varten.

Kumpaankin armeijaan tulee kolmas pelihahmo. Hahmot ottavat kontolleen ainakin parantajan tehtävät, jotka viimeksi sitoivat pelaajia pois toiminnasta. Näin kukaan ei tahtomattaan joudu istumaan muurien takana suojassa rukouksia lukien, vaan pääsee keskittymään oleelliseen.

Lisää fiilistä

Työryhmämme on kasvanut yli puolella viime vuodesta. Hahmoja on enemmän sekä pelissä että välinäytelmissä. Kauppalan kaartin mahti kasvaa nuorten boffaajien ansiosta. Saamme sinne tänne uutta rekvisiittaa ja musiikkia luomaan tunnelmaa.

Uppoutumista Hiidenkirnun maailmaan lisännee myös laajempi pelialue. Pelihahmot käyttävät enemmän ääntään näytösten tinkaus-osuuksissa, ja armeijat saavat niistä enemmän tietoa tulevasta kuin kaikille yhteisistä infoista. Vihollisen liikkeiden selvittämiselle ja jännitykselle jää enemmän tilaa, kun vähemmän kerrotaan kaikkien kuullen.

Peliin tuo oman eläytymislisänsä myös tämä varsin mukavan kokoinen heittokone.

Lisää luppoaikaa

Näytöksiä taistellaan yhtä monta kuin viime vuonna. Ajoitamme ne kuitenkin niin, että myös vapaa-aikaa jää enemmän, kuten olette toivoneet. Yöttömän yön valoa hyödynnetään eniten heti perjantai-iltana, kun olemme kaikki vielä hyvissä voimissa. Lauantaina taistelut alkavat ja loppuvat aiempaa myöhemmin, ja ilta varataan rauhalliseen vapaa-ajan viettoon.

Seuraavaksi: jaot

Seuraava tiedote voi olla jo viimeinen ennen tapahtumaa, ellei sitten armeijajaoista ehditä tehdä vielä omaansa. Jakoja varten toivomme, että viimeistään 31.5 alustavasti kerrotte meille, millaista varustusta ryhmänne suunnittelee käyttävänsä kentällä. Varustuksen voi kertoa ryhmän koontitaulukossa Varustus-välilehdellä. Ryhmän vastuuhenkilölle on lähetetty linkki taulukkoon.

Jos sinulla on kysymyksiä tai palautetta, laita viestiä!

Hypentäyteisin terveisin,
Hiidenkirnun työryhmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Search

Popular Posts

Categories