Hiidenkirnu IV

LEIRIKESKUS LEIRIKARI, ROVANIEMI

Hiidenkirnu III teemavideo

Tapahtuman teema pohjautuu paikalliseen historiaan ja kansantarinoihin. Kaksi ensimmäistä Hiidenkirnua keskittyivät Piispa Hemmingin ja Hiiden väen yhteenottoihin Rovaniemellä Sukulanrakan Hiidenkirnuilla ja myös muualla Lapissa. Vuoden 2024 tapahtumassa keskityttiin karjalaisen sotapäällikkö Valitun Lapissa käymiin sotaretkiin, joilla hän taisteli Norjan käskynhaltija Erling Vidkunssonia vastaan. Lue lisää Teema-sivulta.

Elämyksellinen taistelutapahtuma lapin yöttömässä yössä

Hiidenkirnu on koko viikonlopun kestävä boffauselämys. Seuraavan kerran se järjestetään Rovaniemen leirikeskus Leirikarissa, Kemijoen jylhillä rannoilla, keskellä kuuminta kesäkuuta 13.-15.6.2025.

Hiidenkirnun taistelut taistellaan usean tunnin mittaisissa näytöksissä, osa myös yöaikaan. Yön läpi ei kuitenkaan mitellä, vaan myös levolle, ruokailuihin ja huoltoon on varattu hyvin aikaa.

Taisteluissa on vastakkain kaksi osapuolta: Ristinheimo ja Hiidenväki. Ne taistelevat pelialueen ja taktisesti tärkeiden kohteiden, kuten mahtavan linnoituksen hallinnasta. Pelaajat pääsevät paitsi boffaamaan kiihkeästi, myös tekemään merkittäviä taktisia päätöksiä. Peli on erittäin monipuolinen ja sisältää mm. oman valuuttajärjestelmän.

Jokaisessa näytöksessä on tarjolla useita tavoitteita, joiden suorittamisesta pelaajat muodostavat strategiansa seuraavien tuntien ajalle. Tapahtuman voittaa se osapuoli, joka onnistuu omissa tavoitteissaan toista paremmin.

Tämän lisäksi pelaajat valitsevat keskuudestaan tapahtuman parhaan joukkueen antamalla toisilleen pisteitä näytösten välillä. Joukkueet voivat olla esim. Sotahuuto-tapahtumasta tuttuja tai Hiidenkirnua varten perustettuja. Voit ilmoittautua myös ilman joukkuetta.

Taisteluissa on käytössä jatkuva henkiinherääminen. Jos kuolet, et joudu loppunäytöksen ajaksi pois pelistä, vaan pääset takaisin käytyäsi ”respawnaamassa” siihen tarkoitetulla paikalla. Jokainen kuolema on kuitenkin merkittävä, sillä kaikki ne vaikuttavat omalta osaltaan pelin lopputulokseen.

Taistelussa noudatetaan Sotahuuto-tapahtuman mukaisia suomalaisia bofferointisääntöjä muutamilla pienillä muutoksilla, jotka näet Taistelut-sivulta.

Katso kooste 2023 tapahtumAsta

kuvia vuosilta 2022 & 2023

Valokuvat: Samuli Valkama & Jun Viekas

Katso lisää valokuvia

Hiidenkirnu 2022 ryhmäkuva

palautetta tapahtuman osallistujilta

Tapahtuma oli varmasti paras, jossa olen koskaan ollut. Koko viikonloppu oli täynnä laadukasta boffaamista mielenkiintoisessa maastossa. Ympäristössä pidin erityisesti linnasta, joka kukkulalle olitte rakentaneet, sekä ”rajattomasta” alueesta, joka mahdollisti mielenkiintoisia manooverejä, sekä tiedustelun jne. Aikataulut olivat täydelliset kesäiselle harrastamiselle ja mahdollistivat hyvän määrän iltajuttelua ja saunomista. Uimismahdollisuudet paransivat paikkaa vielä entisestään.

Iso kiitos! Ei oikein muilla sanoilla voi aloittaa. Kuten jo lähes jokainen muukin osallistunut on todennut – vuoden paras tapahtuma!

Kiitos vielä kesän (todennäkoisesti) parhaasta ja erityisesti mielenkiintoisimmasta boffaustapahtumasta!

Hieno jatko-osa edellisen vuoden parhaalle boffaustapahtumalle. Erityispaljon vaivaa oli nähty linnojen kehitykselle ja armeijojen strategiakartoille; kiitos niistä!

Kiitos taas kerran! Tapahtuman systeemi pitkine näytöksineen ja resurssipeleineen muuttaa tapahtumassa tapahtuvaa boffausta todella paljon (verrattuna lyhyiden skenaarioiden boffaukseen) tehden siitä aivan super hauskaa. Ihanaa että kokeilette uusia asioita ja näytösten päätavoitteet tapahtumissa vaihtuvat. Myös armeijoiden näytöstavoitteiden, sijaintien ja kaiken muun epäsymmetrisyys tekee tapahtumasta mielekkään. Linnataistelut on myös aivan huippuja! Tuntuu, että tässä tapahtumassa on sopivassa suhteessa kaikkea super siistiä.

Tapahtuma luo niin järjettömän hienon rajan urheiluboffauksen, taktiikka ja strategiapelin, resurssipelin, boffauksen ja kieliposkisen historiallisen kesäteatterin välillä että vaikeammin olisi kaikkia tyydyttävää ratkaisua löytää!

Kiitos Suomen parhaasta boffaustapahtumasta! Nautin eniten linnataisteluista ja tapahtuman taktisesta puolesta. Boffaus on hauskaa, mutta vielä hauskempaa se on jos sillä on jokin suurempi tarkoitus, eli kuten kirnun näytöksissä onnistuttiin saavuttamaan mielekkäiden pelitavoitteiden, maaston, näytösten keston ja sääntöjen avulla. Propit olivat kauniita ja teemaan täysin sopivia, ja NPC:t olivat huikeita! Tästä tulisi aivan liian pitkä palaute, jos lähtisin luettelemaan jokaista tapahtuman hyvää puolta.

Työryhmän blogi