Ruokailu

Aloitamme taistelut jo perjantai-iltana, jolloin ei ole järjestettyä ruokailua. Kannattaa siis varmistaa omasta takaa, että energiaa riittää ensimmäisiin yötaisteluihin!

Omaan vyölaukkuun tai vastaavaan taistelussa mukana kulkevaan taskuun on suositeltavaa varata pientä välipalaa myös taistelunäytösten ajaksi, sillä ne kestävät keskimäärin pari tuntia. Varsinkin jos et varaa itsellesi järjestettyä ruokailua, huolehdithan energiansaannistasi kunnolla!

Pidä huoli, että sinulla on jatkuvasti vettä mukana tai ainakin oma sopivan kokoinen juomapullo tms. järkevän etäisyyden päässä. Tapahtuma- ja taistelualueella on jatkuvassa käytössä useita vesipisteitä, joista omaa astiaa voi täyttää myös taistelun aikana.

Ruoanlaitto Leirikarissa

Leirikarissa on useita tulentekopaikkoja ruoanlaittoa varten. Avotulet saa tehdä vain tällaisille paikoille. Retkikeittimen käyttö on sallittua talojen piha-alueilla ja teltta-alueilla. Ruoanlaittopaikat ja teltta-alueet näet viimeistään tapahtuman infolehtisestä.

Leirikarin Ylätalon keittiötä voi käyttää omien ruokien valmistukseen, mutta keittiössä on vain rajallinen määrä helloja, kattiloita ym. Emme voi siis taata, että kaikki halukkaat mahtuvat tekemään omia ruokia sisätiloissa yhtäaikaa varsinkaan järjestetyn ruokailun yhteydessä. Uunit on varattu järjestettyjen ruokailujen aikaan aterioiden lämmittämiseen. Samoin jääkaapit on varattu pääasiassa järjestettyjen ruokailujen ruokatarvikkeiden säilyttämiseen. Suosittelemmekin siksi omien ruokien valmistamisessa käyttämään etusijassa kuivaruokia.

Järjestetty ruokailu

Hiidenkirnun ruokailu sisältää kaikkiaan viisi lämmintä ateriaa lauantain ja sunnuntain aikana. Lämpimät ruoat valmistaa Ravintola Turkoosi (https://turkoosi.eu). 

Voit varata itsellesi järjestetyn ruokailun ilmoittautumislomakkeessa. Ruokailun hinta on 40 €

Ilmoittautumislomakkeessa voit kertoa, jos oma ruokavaliosi on laktoositon tai gluteeniton, ja jos sinulla on jokin muu ruoka-aineyliherkkyys.

Aterioihin kuuluu lämpimien annosten lisäksi järjestäjien hoitamat mehut, vedet, leivät, levitteet, leikkeleet, juustot ym.

Järjestettyyn ruokailuun kuuluu aterian lisäksi kahvi tai tee.

La 15.6. 

Aamupala: Kaurapuuroa, voisilmä ja hillo

Lounas: Juustoinen Savuporokeitto / Juustoinen kesäkeitto

Päivällinen: Pasta ja hunajainen kanakastike / kermainen kasviskastike

Su 16.6.             

Aamupala: Riisipuuro voisilmä ja hillo

Lounas / päivällinen: Savulohikiusaus / Kasvis-linssikiusaus

Muu tarjonta

Oikaraisen Taukopaikka – nouda pizzaa, wingsejä, ym.

Rovaniemen parhaaksi pizzapaikaksi kehuttu Taukopaikka sijaitsee 16 km päässä Leirikarista Rovaniemen suuntaan. Autolla voit käydä varsin helposti noutamassa itsellesi tai porukallesi pizzaa ruoaksi, kun teet tilauksen viimeistään saman päivän aamuna, ja sovit tilausta tehdessäsi, milloin tulet noutamaan sen. 

Taukopaikasta saa myös monenlaisia naposteltavia ja juotavia.http://www.oikaraisentaukopaikka.fi/
https://goo.gl/maps/NSZGuKBEH3MooyvK7

K-Market Jokitori

Vanttauskoskella 16 km päässä Leirikarista Kuusamon suuntaan on lähin varsinainen ruokakauppa. Kauppa on avoinna klo 20:00 saakka, paitsi perjaintaisin klo 21:00 saakka.

https://goo.gl/maps/oJoMKQTgFh74TFka7

Keskiaikaravintola Wanha Autti

40 km Leirikarista Posion ja Kuusamon suuntaan löytyy keskiaikaista ruokaa tarjoileva ravintola. Auttissa on vielä muutama vuosi sitten järjestetty Lapin suurimpia keskiaikamarkkinoita. Jos mielit tänne syömään, varaa palvelu hyvissä ajoin.

”Wanha Autti on perustettu kunnioituksella vanhan kauppareitin kulkijoille. Syöminkien ruokalista räätälöidään tilaajan toiveiden mukaan erilaisista eurooppalaisista kulttuureista tulleista vaikutteista alkaen ajanjaksolla 500-luvulta ja päättyen 1500-luvulle.”

Tästä pääset ravintolan sivuille: https://arcticfantasy.fi/keskiaikaravintola-wanha-autti/