Sijainti

TApahtumapaikan osoite

Leirikeskus Leirikari. Leirikarintie 29, 97610 Rovaniemi.
https://goo.gl/maps/cM87jzwtBLHCHKXV6
https://www.rovaniemi.fi/Vapaa-aika/Nuorisopalvelut/Leirikeskus-Leirikari

Ajo-ohje

Keski-Suomen ja lännen kautta tuleville nopein ja esim. kaupassa käymisen kannalta suositeltavin reitti Leirikariin on Rovaniemen kautta. Ensin ajetaan kaupungin läpi ja joen yli. Juuri ennen Citymarketia poistutaan rampista oikealle Kuusamontielle (81). Ajetaan suoraan n. 40 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Leirikarintielle. Risteyksessä on Hiidenkirnu-opaste.

Itä-Suomesta lienee nopeinta ajaa reittiä Kajaani-Puolanka-Pudasjärvi Ranualle asti. Ranualta voi jatkaa tietä 78 Rovaniemelle ja sieltä niinikään lähteä Citymarketin vierestä Kuusamontietä takaisinpäin Leirikariin. Toinen vaihtoehto on ajaa tietä 942 kohti Auttia, ja Kemijoen varteen tultaessa kääntyä Kuusamontietä (81) vasemmalle Rovaniemen suuntaan.

Saapumiskartta Autoilijoille

Julkiset kulkuneuvot

Jos matkaat tapahtumaan julkisilla kulkuvälineillä, voit kertoa siitä ilmoittautuessasi. Julkisilla saapuville järjestämme tilausbussilla jatkoyhteyden Rovaniemeltä Leirikariin, jos bussi saadaan tarpeeksi täyteen. Nuorisokeskus Mondella voi oleskella ja säilyttää varusteita jatkokuljetuksen odottelun ajan. Sama tapahtuu toisinpäin paluumatkaa varten.

Mondelle pääsyä ja bussikyytiä varten on päivystäjä, jonka yhteystiedot ilmoitetaan infokirjeessä lähempänä tapahtumaa. Samalla saat kartan alueesta, jolla Rovaniemen juna- ja bussiasema sekä Nuorisokeskus Monde sijaitsevat.

Pelialue

Leirikari sijaitsee korkean ja jyrkän hiekkaharjun päällä Kemijoen rannassa. Pelialue on melko suuri, ja kokonaisuudessaan tilaa on enimmillään yli 30 hehtaaria (n. 1200 x 300 m). Maasto on pääasiassa kuivaa mäntykangasta, mutta sisältää muitakin maastotyyppejä tiheämmästä metsästä, sekä nuoresta että vanhasta, jänkään ja aivan tasaiseen nurmikenttään. Kulkeminen on muutamaa pientä kivisempää metsän kohtaa lukuunottamatta kaikin puolin helppoa ja turvallista. Sinne tänne alueelle muodostuu pieniä pullonkauloja tiheässä metsässä kulkevien teiden sekä eri alueita rajaavien aitojen ja sillattujen ojien ansiosta. Pelialueelta löytyy myös muutama hyvä paikka linnavuorelle ja “kauppala”. Alueella riittää korkeuseroja, joiden varaan taistelutaktiikkaa voi rakennella. Rohkenemme väittää, että korkeimmilla paikoilla näkyvien maisemien luoma tunnelma taistellessa tulee olemaan melkoisen eeppinen.

Majoitus- ja huoltotilat sijaitsevat pelialueen keskivaiheilla, Leirikeskus leirikarissa, joka on rajattu taistelusta irralliseksi saarekkeeksi.