Matkustaminen

Bussikuljetus Rovaniemen keskustasta

Jos tulet junalla, lentokentältä Airport taxilla, tai vaikka bussilla Rovaniemen keskustaan, pääset siitä noin puoli tuntia kestävällä jatkokuljetuksella Leirikariin tapahtumapaikalle. Jatkokuljetuksen voi varata ilmoittautuessaan.

Varusteesi kulkevat siinä samalla, jos ne ovat sinulla mukana saapuessasi keskustaan, eivätkä mene esimerkiksi erillisessä autokyydissä suoraan tapahtumapaikalle. Varusteet säilytetään jatkobussin lähtöpaikan liepeillä Nuorisokeskus Monden tiloissa, mikäli saapumisesi ja jatkobussin lähdön välillä on pitkä aika. Jatkokyyti toimii kotimatkalla samoin, ja voit säilyttää varusteesi Mondella paluumatkaa odotellessasi.

Saat ennen tapahtumaa infokirjeessä saapumiskartan, jossa on Rovaniemen julkisten kulkuvälineiden asemien ja Monden sijainnit, sekä bussikyydistä ja Mondella oleskelusta vastaavan päivystäjän yhteystiedot.

Autolla

Autolla pääsee suoraan tapahtumapaikalle Leirikariin, varusteet esimerkiksi peräkärryssä. Autoilu lienee ainakin osittain tarpeen niille taistelijoille ja ryhmille, joiden aseistuksessa on päiväjunaan sopimattomia tavaroita (pitkät keihäät ja isot kilvet), tai tavaramäärä vain on niin iso, että se ei mahdu junaan. Mikään ei kuitenkaan estä osallistumasta Hiidenkirnuun myös vähän kevyemmällä varustuksella, vaikka luvassa onkin kunnon mättöä.

Junalla

Matkatavarat junassa

VR:n matkatavarasääntöjen mukaan yksittäinen henkilö saa kulkemaan maksutta yllättävän paljon varusteita. Henkilökohtaisiin matkatavaroihin luetaan pienet käsimatkatavarat ja kaksi isoa matkalaukkua. Nämä ovat aina maksuttomia. 

Isoin sallittu matkatavara on 30 x 30 x 220 cm suksipussi. Sen voi kuljettaa kaikissa junissa ilmaiseksi matkatavaratilassa tai yöjunan hytissä. Oiva tapa tuoda esim. hilparit ja sopivan mittaiset teleskooppikeihäät.

Yöjunassa maksutta saa tuotua periaatteessa kaiken, mitä omaan hyttiin mahtuu!

Muu isompi, maksullisessa matkatavaratilassa kuljetettava tavara voi olla mitoiltaan 60 x 54  x 195 cm. Matkatavaratilaan suositellaan laittamaan esim. teltat ja muut retkeilyvälineet, mutta näitä et tarvitse, jos varaat sisämajoituspaikan Leirikarista.

VR:n ryhmälippuihin on tavattu ostaa suurille tavaramäärille (esim. jääkiekkoilijoiden varustekassit) lisäpaikkoja päiväjuniin.  Tämän pitäisi onnistua myös henkilökohtaisten tavaroiden kanssa.

Varusteet pakettiautossa junan autopaikalla

Jos ryhmälläsi on saatavilla pakettiauto, varusteet kannattaa pakata siihen ja varata sille autopaikka junasta. Näin ette myöskään tarvitse varusteillenne jatkobussiyhteyttä Rovaniemeltä Leirikariin, vaan voitte hurauttaa ne itse paikalle ja pois. Loppumatka kestää puoli tuntia. Tästä ideasta saamme kiittää Al-Kharid-ryhmän Oskaria.

Juna-aikataulut

Voit junailla itsesi Helsingistä Rovaniemelle Hiidenkirnun viikonlopuksi 16.-18.6. jollain seuraavista junista.

Yöjuna: torstai 15.6. klo 19.29 —> perjantai klo 7.20 (suora)
Yöjuna: torstai 15.6. klo 23.13 —> perjantai klo 11.03 (suora)
”Päiväjuna”: perjantai 16.6. klo 8.24 —> 16.46 (suora)

Paluumatka onnistuu seuraavilla junilla:

Yöjuna: sunnuntai 18.6. klo 17:45 —> maanantai klo 6:27 (suora)
Yojuna: sunnuntai 18.6. klo 20:57 —> maanantai klo 9:15 (suora)

Aikataulut on tarkistettu 25.2.2023.

Ryhmäliput 18 hengelle ja yli

VR:n henkilökohtaiset liput ovat hyvissä ajoin varattaessa edullisia. Yli 18 hengen ryhmille on tarjolla ryhmälippuja, joiden hinnat saattavat olla edullisempia kuin henkilökohtaisten lippujen. Ryhmäliput maksetaan 3 viikkoa ennen matkaa, eikä niissä sen jälkeen ole muutos, eikä palautusoikeutta.

Lentäen

Lentomatka Helsinki-Vantaan kentältä Rovaniemen kentälle kestää noin 1,5 tuntia. Pääset Rovaniemen kentältä keskustaan Airport taxilla, ja siitä eteenpäin sinut kuskataan tapahtumapaikalle jatkobussilla, josta voit varata paikan ilmoittautuessasi. Jos tulet lentäen, sinulla tuskin on paljon varusteita mukana, tai ne tulevat toista kautta. Joka tapauksessa myös varusteet saadaan keskustasta tapahtumapaikalle jatkoyhteydellä, ja sama onnistuu toisin päin.